Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΩ ΕΓΩ


Το θέατρο του παραλόγου γίνεται αυτές τις μέρες σχετικά με την υπόθεση της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (η οποία και μετονομάστηκε σε CYTA δείχνοντας την αλλεργία του Δ.Σ. της σε κάθε τι ελληνικό). Ο ημικρατικός οργανισμός τις τελευταίες μέρες μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού τύπου με τα συνεχή σκάνδαλα και τους συνεχιζόμενους διαξιφισμούς μεταξύ μελών του ΔΣ του.

Αυτό το γεγονός ανάγκασε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει την παραίτηση ολόκληρου του Δ.Σ. του ημικρατικού οργανισμού. (Σημειώνεται ότι ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όλων των ημικρατικών οργανισμών, μετά από παζάρια που κάνει με όλα τα υπόλοιπα κόμματα). Η επιθυμία του Προέδρου της Δημοκρατίας εισακούστηκε από τα μέλη του Δ.Σ. της Αρχής και έτσι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κληθεί εντός των επόμενων ημερών να διορίσει το νέο Δ.Σ..

Το παράδοξο στην όλη ιστορία είναι -σύμφωνα με τα Μ.Μ.Ε.- η πρόθεση του Προέδρου Χριστόφια να επαναδιορίσει στην θέση του Προέδρου της Αρχής το παραιτηθέντα Πρόεδρο αλλά και συνολικά τα 7 από τα 9 μέλη του συμβουλίου που υπέβαλαν την παραίτηση τους!!! Συνεπώς το Δ.Σ. της Α.ΤΗ.Κ. που απέτειχε πλήρως στην αποστολή του και εξανάγκασε τον Πρόεδρο Χριστόφια να επιβάλει την παραίτηση του, θα συνεχίσει να λειτουργεί και να υπάρχει να παίρνει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του ημικρατικού οργανισμού.

Η πιο πάνω πρόθεση του Προέδρου μας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι στην Κύπρο εξακολουθούν να έχουμε διορισμούς σε θέσεις με παχυλούς μισθούς, ατόμων τα οποία είναι ευνοούμενοι κομμάτων και εξυπηρετούν κομματικές σκοπιμότητες (το παρόν σχόλιο απευθύνεται σε όλους τους παραδοσιακούς πολιτικούς σχηματισμούς). Πλέον, μόνο τυχαία δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την χορηγία πολλών εκατομμυρίων του οργανισμού σε κάποια αθλητικά σωματεία.

Την βεβαιότητα του κόσμου για την ύπαρξη των πελατιακών σχέσεων των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου με μερίδα ψηφοφόρων και στελεχών τους, τις τελευταίες μέρες εξάλλου δεν τις αποδεικνύουν μόνο τα ευτράπελα που γίνονται στην ΑΤΗΚ αλλά και το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με παραλήπτη τον Άντρο Κυπριανού, το οποίο και είχε διαρροή και προς όλα τα Μ.Μ.Ε. (μόνο η Χαραυγή προφανώς δεν έλαβε το μήνυμα αυτό).

Πλέον, οι ανησυχίες των ανένταχτων κομματικά πολιτών για την σαπίλα του πολιτικού συστήματος της Κύπρου είναι αποδεδειγμένη. Το σύστημα που επικρατεί στην Κύπρο ευνοεί την διαίρεση του λαού στους ευνοημένους των κομματων και στους πολίτες δεύτερης κατηγορίας που δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα ή δεν θέλουν για να προσληφθούν να έχουν σαν προσόν το "γλύψιμο".

Ο μόνος τρόπος για αλλαγή της κατάστασης που υπάρχει στην Κύπρο απαιτεί την απαξίωση και το ξεμπρόστιασμα των πολιτικών πρόσωπων που συντηρούν τον ρουσφέτι αλλά και των διάφορων ρουσφετολάγνων συμπολιτών μας που επιδιώκουν με δόλιους τρόπους να κερδίσουν πράγματα εις βάρος των υπόλοιπων πολιτών της Δημοκρατίας. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα δει άσπρη μέρα η αξιοκρατία σε αυτό τον τόπο.