Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Βανδαλισμός σε μνημείο αγωνιστή της ΕΟΚΑ- Ηθικοί αυτουργοί

Πριν λίγες μέρες είχαμε ένα νέο βανδαλισμό σε μνημείο αγωνιστή της ΕΟΚΑ. Αυτή την φορά στο στόχαστρο των νυχτοβατών μπήκε το μνημείο του ήρωα Κυριάκου Καραολή που βρίσκεται στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της Αγλαντζιάς. Οι άγνωστοι αφού αφόδευσαν γύρω από το μνημείο, στην συνέχεια άλειψαν το πρόσωπο του ήρωα με τα περιττώματα τους. Στην συνέχεια σχεδίασαν πάνω στο μνημείο την ελληνική σημαία αντικαθιστόντας τον σταυρό με το σφυροδρέπανο.

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση ενάντια στο μνημείο του ήρωα από την Αγλαντζιά που γίνεται κατά την τελευταία διετία. Τότε οι απάτριδες έκαναν υποστολή σημαίας στο άγαλμα του ήρωα και ταυτόχρονα αφαίρεσαν και τις σημαίες από το άγαλμα του Θεόφιλου Γεωργιάδη αλλά και τα εθνικόφρωνα σωματεία της περιοχής. Σχετικό δημοσίευμα μπορείτε να βρείτε εδώ. Στην ίδια περιοχή μάλιστα είχαμε πρόσφατα και την υποστολή σημαιών από οικία με την ταυτόχρονη αποκοπή των τηλεφωνικών γραμμών του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Το συγκεκριμένο γεγονός το κατήγγειλα στις 15 Αυγούστου.

Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και πρόσφατα σε διάφορα σωματεία που έφεραν το όνομα κάποιου ήρωα της ΕΟΚΑ και είχαν στον περίβολο τους αγάλματα τους. Αναλυτικά μέσω του ιστοχώρου αυτού κατήγγειλα τον βανδαλισμό του αγάλματος του Διγενή στην περιοχή Αγίου Γεωργίου στην Χλώρακα αλλά και τον βανδαλισμό σε μνημείο της ΕΟΚΑ στην Λευκωσία ( Αυτή την νεολαία θέλετε;). Παρόμοια περιστατικά έγιναν αρκετά αλλά λόγω έλλειψης χρόνου ή και ελλειπούς ενημέρωσης μου δεν είχα κάποια σχετική ανάρτηση.

Οι βανδαλισμοί σε μνημεία της ΕΟΚΑ πλέον έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Αυτό το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο και ούτε εκπλήσσει το ιστολόγιο μας. Εξάλλου, μέσω αυτής της ιστοσελίδας έχουμε καταγγείλει πολλές φορές τους μηχανισμούς που ευνοούν τις ενέργειες αυτές. Στις 20 Δεκεμβρίου 2008 κατήγγειλα τις προσπάθειες του υποταγμένου στο ΑΚΕΛ Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για αλλαγή των βιβλίων της ιστορίας και προσπάθεια δαιμονοποίησης του αγώνα της ΕΟΚΑ. Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ. Ακόμη μέσω του ιστολογίου αυτού έκανα αναφορά στην απαγόρευση προς τους στρατιωτικούς να τιμούν τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Παράλληλα καταγγείλαμε την αποχή της νεολαίας του ΑΚΕΛ από εκδηλώσεις που τιμούν τον ένδοξο αγώνα του 1955.

Όλα τα πιο πάνω ήρθαν να συμπληρωθούν στην μαύρη προπαγάνδα που κάνουν εδώ και αρκετά χρόνια δημοσιογράφοι, οι οποίοι αυτοαποκαλούνται και ως ιστορικοί. Οι δημοσιογράφοι αυτοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να αμαυρώσουν τον ένδοξο αγώνα της ΕΟΚΑ αλλά και να δώσουν άλλοθι στις τουρκικές πράξεις από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και μετά. Εξάλλου είναι σε όλους μας γνωστό το δημοσίευμα του "(ψεδο)φοβούμενου για την ζωή του" δημοσιογράφου σχετικά με τα γεγονότα στο Τζιάος.

Όλα τα πιο πάνω ήρθε να συμπληρώσει η πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος ανάφερε ευθέως ότι για την τραγωδία που περνά το νησί μας ευθύνονται τα μυαλά που διέθεταν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Ο Πρόεδρος δυστυχώς δεν έδειξε ούτε τον στοιχειώδη σεβασμό προς αυτούς που έδωσαν την ίδια τους την ζωή για να μπορεί αυτός σήμερα να καμαρώνει με το αξίωμα που διαθέτει.

Ως εκ τούτο, το ΑΚΕΛ και οι διάφοροι υποστηρικτές, οι οποίοι προάγουν με κάθε τρόπο τον ανθελληνισμό και βρίζουν χυδαία τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ είναι στην ουσία οι "ηθικοί αυτουργοί" των εμετικών πράξεων που προαναφέραμε. Φαίνεται ότι οι Κύπριοι κομμουνιστές δεν μπορούν να συγχωρέσουν το γεγονός ότι στην πιο χρυσή σελίδα της ιστορίας της Κύπρου, οι ίδιοι όχι μόνο απουσίαζαν αλλά βρέθηκαν και στο απέναντι στρατόπεδο, δίπλα στους Βρετανούς αποικιοκράτες. Ακόμη, είναι εμφανής όσο ποτέ άλλοτε η προσπάθεια αλλοίωσης της Εθνικής μας συνειδήσεως, η οποία και είναι η μεγαλύτερη πηγή αντίστασης προς τα ξενόβουλα σχέδια επιβολής λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στον τόπο μας.

Ευτυχώς όμως, η πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου καταδικάζει τα φαινόμενα αυτά και αντιμετωπίζει με αποτροπιασμό τα άτομα που προχωρούν σε τέτοιες πράξεις. Το σημαντικό ότι η πλειοψηφία των οπαδών του ΑΚΕΛ δεν διαθέτει τα "μυαλά" της ηγεσίας του και τρέφει σεβασμό προς τον αγώνα της ΕΟΚΑ και προς το πρόσωπο των ηρώων της Οργάνωσης. Για αυτό τον λόγο το 1955 αρκετοί οπαδοί του ΑΚΕΛ βοήθησαν αγωνιστές παρά τις αντίθετες εντολές του κόμματος τους.

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ!!!
ΚΑΤΩ ΟΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ!!!