Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

ΠΑΟ Vs ΚΕΔ (Α' Γύρος Σουπερλιγκ)

Με το πιο κάτω κείμενο θα προσπαθήσω να δείξω την αντιμετώπιση που είχε ο Παναθηναϊκός από τους διαιτητές κατά τις πρώτες 15 αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Superleague.

1η Αγωνιστική
Στον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός ο διαιτητής του αγώνα Κύρος Βασσάρας καταλογίζει ανύπαρκτο πέναλτυ στην ΑΕΚ ενώ το σκορ ήταν 1-0. Τελικά η ΑΕΚ κέρδισε τον αγώνα με 2-1.

2η Αγωνιστική
Στον αγώνα Παναθηναϊκός-Πανθρακικός ο διαιτητής κλείνει τα μάτια σε δύο καθαρές περιπτώσεις πέναλτυ που είχε ο Παναθηναϊκός. Ευτυχώς αυτό δεν στοίχισε και ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 3-0.

3η Αγωνιστική
Στον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός ο επόπτης γραμμών έκοψε πολλές φορές λανθασμένα τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού με οφσάιντ. Ευτυχώς ούτε σε αυτό τον αγώνα υπήρξαν απώλειες καθώς τα παιχνίδι τελείωσε 1-2.

4η Αγωνιστική
Ο Εργοτέλης κερδίζει στο ΟΑΚΑ τον Παναθηναϊκό με 3-2. Το τρίτο γκολ των Κρητικών προήλθε από καθαρή θέση οφσάιντ που μόνο ο επόπτης δεν(;) είδε.

6η Αγωνιστική
Ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα μένει στο 0-0 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Προηγήθηκε ο μη καταλογισμός πεντακάθαρου πέναλτυ πάνω στον Βαγγέλη Μάντζιο.

7η Αγωνιστική
Ο διαιτητής του αγώνα δεν δίνει καθαρό πέναλτυ στον Παναθηναϊκό με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Αποτέλεσμα του αγώνα 2-2.

8η Αγωνιστική
Στην Νέα Σμύρνη ο διαιτητής Ζωγράφος κάνει όργια και προσπαθεί με κάθε τρόπο να στερήσει από τον Παναθηναϊκό από την νίκη. Δεν τιμωρεί το αντιαθλητικό παιχνίδι του Πανιωνίου και παράλληλα αποβάλλει τον Μουν με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Πανιώνιος ισοφαρίζει με γκολ οφσάιντ αλλά ευτυχώς παρά τις εγκληματικές προσπάθειες του Ζωγράφου ο Παναθηναϊκός περνά νικηφόρα με 1-2.

9η Αγωνιστική
Στον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο διαιτητής του αγώνα δεν δίνει πέναλτυ σε καθαρή ανατροπή πάνω στον Βαγγέλη Μάντζιο. Στον πειθαρχικό έλεγχο δεν βγάζει τις κάρτες που πρέπει στους αμυντικούς του Ολυμπιακού. Το ματς τελείωσε 0-0.

10η Αγωνιστική
Ο διαιτητής Καλόπουλος δεν δίνει πεντακάθαρο πέναλτυ σε σπρώξιμο του Ρουκάβινα μέσα στην περιοχή. Τελικό σκορ 1-1.

13η Αγωνιστική
Στον αγώνα στα Πηγάδια ο διαιτητής ενώ δεν τιμωρεί το αντιαθλητικό παίξιμο των αμυντικών της Ξάνθης αποβάλλει άδικα τον Σαρριέγκι με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στον αγώνα αυτό οι επιθετικοί του Παναθηναϊκού ανακόπηκαν λανθασμένα ως οφσάιντ σε 2-3 περιπτώσεις Τελικό σκορ Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-2.

14η Αγωνιστική
Στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό που κέρδισε εύκολα με 3-0, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρώτο του πέναλτυ στην σεζόν. Παρ' όλα αυτά και πάλι στερήθηκαν άλλα δύο πεντακάθαρα πέναλτυ.

15η Αγωνιστική
Άλλη μια εύκολη νίκη για τον Παναθηναϊκό απέναντι στον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο. Άλλη μια φορά όμως ο διαιτητής του αγώνα στερεί πέναλτυ από τον Παναθηναϊκό μετά από τράβηγμα του Ζιλπέρτο Σίλβα μέσα στην περιοχή.

Κάνοντας ένα απολογισμό του πρώτου γύρου και την αντιμετώπιση που είχε ο Παναθηναϊκός από την διαιτησία αλλά και την εύνοια των ανταγωνιστών του ο καθένας μπορεί να διακρίνει μια προσπάθεια εξόντωσης του Παναθηναϊκού αλλά και καθαρή αλλοίωση του βαθμολογικού πίνακα. Ας ελπίσουμε ότι η κατάσταση αυτή δεν θα συνεχιστεί μετά την παραίτηση του Γκαγκάτση από την ηγεσία της ΕΠΟ.