Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ξεπουλούν την περιουσία τους στα κατεχόμενα

"Δηλώνω και αποδέχομαι ότι με την εκτέλεση της απόφασης της Επιτροπής Ακινήτων Περιουσιών, σε σχέση με την αποζημίωση για τις ζημιές που υπέστηκα σ' ό,τι αφορά τις σχετικές ακίνητες περιουσίες μου καλύπτονται πλήρως. Δηλώνω και αποδέχομαι ότι δεν θα ασκήσω οποιοδήποτε δικαίωμα δικαίωμα σε σχέση με ακίνητες περιουσίες που καταγράφονται μέσα στην αίτηση μου με την παραλαβή της αποζημιώσης στη θέση των εν λόγω ακινήτων σύμφωνα με την εφαρμογή του νόμου."

Το πιο πάνω κείμενο έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα 113 ασυνείδητοι συμπατριώτες μας οι οποίοι από το 2006 και μετά κατέφυγαν στην παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων του Αττίλα. Μάλιστα, το πιο πάνω έγγραφο φέρει την υπογραφή "Τουρκική Δημοκρατία Βορείας Κύπρου, υπουργείο αρμόδιο για οικιστικά θέματα"!!! Όλα τα πιο πάνω στοιχεία τα έχει δώσει η Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων στο πρόσφατο παρελθόν!

Παρόμοιο τρόπο επίλυσης των περιουσιακών διαφορών αναμένεται να έχουμε και σε επίλυση του Κυπριακού προβλήματος στην βάση του σχεδίου Ανάν, το οποίο είναι κάτι παρόμοιο με όλα όσα συζητά σήμερα και ο Πρόεδρος Χριστόφιας. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Στο θέμα μας, οι ξεφτίλες που προσφεύγουν στην ψευτοεπιτροπή αυτή, εκτός από το ξεπούλημα της περιουσίας του και την παραίτηση του δικαιώματος τους να την εκμεταλλευτούν όπως θέλουν, υπογράφουν έγγραφα του ψευδοκράτους, αναγνωρίζοντας στην ουσία τις πολιτειακές του δομές. Εκτός των άλλων η υπογραφή τους γίνεται όπλο στα χέρια των Τούρκων διπλωματών και το χρησιμοποιούν εις βάρος της ίδιας τους της πατρίδας.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αρκετοί παίρνουν μαζί τους τους ηλικιωμένους γονείς τους για να παρουσιαστούν στην ψευδοεπιτροπή αυτή. Στην ουσία οι κύριοι αυτοί παραπλανούν τους ηλικιωμένους, οι οποίοι για διάφορους λόγους αδυνατούν να κατανοήσουν τα έγγραφα τα οποία περιέχουν νομικούς όρους στην αγγλική γλώσσα. Έτσι αρκετοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας χάνουν τις περιουσίες που έκτισαν με τεράστιο κόπο, λόγω εξαπάτησης από τα ίδια τους τα παιδιά, τα οποία στο βωμό του χρήματος ξεπουλούν αξίες και ιδανικά και φτάνουν στο σημείο να εξαπατήσουν ακόμη και τους γονείς του.

Παράδειγμα εξαπάτησης είναι η περίπτωση ενός ηλικιωμένου συμπατριώτη μας, ο οποίος δεν γνωρίζει γραφή και ανάγνωση προχώρησε στην "συμφωνία" βάζοντας το δακτυλικό του αποτύπωμα στην θέση της υπογραφής!!! Και όλα αυτά τα έκανε μετά από παρότρυνση των ιδίων του των παιδιών!!!

Πλέον αρκετοί συμπατριώτες μας ξεπουλούν αξίες και ιδανικά τους και γίνονται πιόνια του ίδιου του δυνάστη τους. Στο βωμό του χρήματος τα θυσιάζουν όλα. Και όλα αυτά υπό την ανοχή της κυπριακής κυβέρνησης (νυν και τέως) που αδυνατεί να λάβει τα μέτρα της ενάντια στους απάτριδες που καταφεύγουν στην ψευδοεπιτροπή. Ελπίδα όλων των συνειδητοποιημένων πολιτών είναι όπως οι κυβερνώντες δεν αφήνουν το φαινόμενο αυτό να εξελιχθεί θεωρώντας το ως φυσιολογική εξέλιξη της λύσης που προωθούν.

Η Κυβέρνηση οφείλει έστω και την υστάτη να δημοσιεύσει τα ονόματα όλων των ατόμων που έχουν καταφύγει στην ψευδοεπιτροπή ούτως ώστε να ακολουθήσει η κατακραυγή τους από τους υπόλοιπους συμπατριώτες μας. Ακόμη το Κυπριακό Κοινοβούλιο οφείλει να ψηφίσει νόμους οι οποίοι να τιμωρούν αυστηρά τα άτομα αυτά. Εξάλλου, μόνο ως παρανομία μπορεί να χαρακτηριστεί συμμετοχή στην παρανομία!